Københavns Museum

Få 20 procent rabat med ALSLINJEN

bliv klogere på historien og se den store, interaktive bymodel

Besøg det nye Københavns Museum lige bag Rådhuset

Er du på jagt efter en aktivitet for hele familien, hvor I alle samtidigt kan blive lidt klogere på historien, så er Københavns Museum et oplagt sted at besøge. Et besøg i museets nye udstilling er som en vandring gennem byen og historien fra de første spor af mennesker frem til i dag. Udstillingen er bygget op over 14 nedslag i byen. Se fund fra den sene vikingetid, som viser, at her lå en større by længe inden biskop Absalon kom til, lyt til historier om svenskernes storm på København og om pestens hærgen og få en snak om skole i gamle dage i Bispebjergrummet. Få overblik over byen på den store interaktive bymodel og få fun facts om hvor mange forskellige fiskearter, der er i Københavns Havn og hvad der er københavnernes livretter.

Interaktiv bymodel giver overblik
Gennem interaktive installationer, lyde, stemmer og film kommer du tæt på de mennesker og historien: Prøv 1700-tallets komplicerede hilseformer og forstå det statuskapløb, det skabte. Hør også historien om Morten Frederiksen, som i begyndelsen af 1800-tallet blev kendt for sine vellykkede flugtforsøg fra byens fængsler og brutale afstraffelser. Se filmen “Kampen om byen” om de modsætninger, der var mellem demonstranter, politi og indbyggere i årtierne op mod år 2000. Og intet bymuseum uden en bymodel: Et absolut highlight er den nye store, interaktive model af hovedstaden med panorama.

Shop i museumsbutikken
Find den originale københavnergave i museumsbutikken, med alt fra flotte postkort, bøger om byen til unikasmykker. Eller slap af ved et af cafébordene og fordøj indtrykkene fra dit besøg, mens du nyder byhaven foran museet. Museumsbygningen, i det tidligere Overformynderi fra 1894, er med sine smukt bemalede bjælkelofter og udsmykkede hvælvinger i sig selv et besøg værd.

Få 20% rabat på entréen 
Du får 20% rabat på entréen med din billet fra ALSLINJEN senest syv dage efter din rejse.
Rabatten gælder for op til to personer og husk, at børn og unge under 18 år har gratis adgang!

Københavns Museum har åbent hver dag fra kl. 9-18